Over ons

Met Camp2Camp maken we het verschil

Korte geschiedenis

Iets doen aan de vele achtergelaten kampeermaterialen op festivalcampings, dat was de insteek toen Love Tomorrow (Tomorrowland) en Ecoso de handen in elkaar sloegen. Een kleinschalige inzamelactie als testcase zou in 2016 opportuniteiten blootleggen om zowel op vlak van milieu als op sociaal vlak een verschil te maken. 

We ontdekten dat het voornamelijk kampeerbasics zijn die in grote aantallen achterblijven: tenten, slaapzakken, matjes/matrassen en stoeltjes. Bovendien is veel van het materiaal nog in heel goede staat, waardoor het perfect herbruikbaar is. We verkopen de ingezamelde materialen in de kringwinkels van Ecoso. 

Met de opgedane kennis van het jaar voordien zetten we in 2017 voor het eerst een grote inzamelactie op poten. Samen met een honderdtal vrijwilligers zamelen we zoveel mogelijk herbruikbare materialen in op heel DreamVille. 

Intussen beseffen we beter kunnen doen dan de materialen verkopen in kringloopwinkels. Kwalitatief materiaal in grote aantallen, daar zit veel meer hergebruikpotentieel in. We kunnen de cirkel werkelijk sluiten als we de materialen te huur aanbieden aan festivalkampeerders. Iets wat je zelf niet meebrengt, kan je ook niet achterlaten. Tegelijk is het een fijne service als je zelf niet hoeft te zeulen met al die spullen. 

Misschien nog het allerbelangrijkste potentieel in al die materialen: het volledig gebruiksklaar maken van kampeermaterialen vergt heel wat werk. Daar zitten ontzettend veel werk- en leerkansen in. Voor de verwerking van de ingezamelde materialen starten we een samenwerking met Ergasia op. We nemen hiervoor tijdelijk onze intrek in een pand van Ecoso in Niel. 

Onze eerste verhuuractiviteiten vinden plaats op de edities 2018 van Paradise City en Tomorrowland. We testen zowel een vooraf opgesteld kampeerterrein als afhaalpakketten uit. We lanceren daarmee ook onze merknaam Camp2Camp voor alle activiteiten gelinkt aan kamperen. 

Deze kleinschalige verhuuractiviteiten leren ons onder welke parameters voor welke verhuurformule het meest interessant kan zijn. Tegelijk doen we ervaring op in het werken met doelgroepen binnen Camp2Camp. De samenwerking met Ergasia was zinvol in het kader van de eerste verhuurtests. Met een schaalvergroting in het vooruitzicht blijft dat echter moeilijk haalbaar. Diezelfde schaalvergroting maakt de werkplek in het pand van Ecoso bovendien al snel te klein 

We verhuizen naar een leegstaande loods in de Kapelstraat in Boom, waar we leerkansen creëren in samenwerking met WerKans. Voor het wassen van de slaapzakken komt tWaske uit Mortsel met veel enthousiasme aan boord. Zo starten we de verwerking van het verhuurde en ingezamelde materiaal van festivalzomer 2018. 

Het volgende festivalseizoen zijn we vastberaden grote sprongen te maken. En daar slagen we wonderwel in. We bereiken in 2019 meer dan 4000 eindklanten door vooral op Tomorrowland een grote Pre-Pitched Camping op te zetten. Op Paradise City bieden we deze editie Pick-Up materialen aan. 

De geslaagde grootschalige verhuur van 2019 verbreedt onze horizon. We willen met Camp2Camp andere evenementen faciliteren met ons aanbod en zo nog meer kansen creëren voor doelgroepmedewerkers. 

Tegelijk gaan we op zoek naar 

 

 

Sociale organisaties vinden intussen hun weg naar Camp2Camp. 

 

 

 

 

.

.

.

Ga op jouw festival circulair aan de slag met camp2camp

Neem contact op

Camp2Camp gaat aan de slag met hergebruikte kampeermaterialen muzieknoten en biedt festivals een Danser circulaire oplossing op hun terrein. Kies voor Tentpre-pitched tenten, een Pakketkant-en-klaar pakket of een superhandige on-the-spot Camping shop camping shop .